U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Gratis boek downloaden ‘aquarellen’ (3e druk)

In het boek tref je zo’n 60 aquarellen aan die ik gemaakt heb van diverse onderwerpen. De onderwerpen variëren van stads- en dorpsgezichten tot aan landschappen en boten.

Het boek is te lezen mbv Adobe reader. Klik op deze link om het boek te downloaden in pdf. 

Het boek is ook via ibooks (apple) te verkrijgen. Te vinden onder "aquarellen" of "Kees Huijsen". 

Het is een boek waarin je een kijkje in ‘de keuken van het aquarelleren’ krijgt. Van een aantal aquarellen beschrijf ik in stappen het schilderproces. Daarbij moet je denken aan zwart-wit studies, één of meerdere tussenfases en tenslotte het definitieve schilderij.

 De hoofdstukindeling

Het boek is opgedeeld in vijf hoofdstukken. De hoofdstukken vallen uiteen in secties waarin de verschillende aquarellen beschreven zijn. Het voordeel van deze methodiek is dat de lezer direct naar de gewenste sectie kan springen.

De hoofdstukken 1, 2 en 3 vormen de kern van het boek. In hoofdstuk 1 staan stads- en dorpsgezichten, hoofdstuk 2 bevat landschappen en in hoofdstuk 3 worden aquarellen van boten en havens getoond.

Naast de inleiding en de kern van het boek is er een hoofdstuk materiaal toegevoegd. In de eerste sectie van het hoofdstuk ‘materialen’ komt verf aan de orde, vervolgens de keuze van mijn pallet, het aspect lichtechtheid en transparantie. In de sectie penselen en papier vertel ik over gewicht, structuur en zuurgraad van het papier. Omdat het ‘goed’ presenteren van een aquarel belangrijk is, laat ik in de laatste sectie van dit hoofdstuk zien hoe ik mijn passe-partouts en lijsten kies.

In deze druk is een hoofdstuk opgenomen “het werken met foto’s”. Het werken met foto’s staat nog al eens ter discussie. Met betrekking tot deze discussie worden een aantal critici en kunstenaars geciteerd.

Ten slotte is een lijst van activiteiten en tentoonstellingen opgenomen en mijn biografie. 

Wijzigingen 3e druk

Om het boek leesbaarder te maken zijn enkele tekstuele wijzigingen, lettertype en grootte van de letter doorgevoerd. Twintig aquarellen zijn zijn er bijgekomen en er is een hoofdstuk toegevoegd “het werken met foto’s”.