U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

CURSUS AQUAREL- enof ACRYLSCHILDEREN

 

In 10 lessen leert u aan de hand van aangereikte foto’s (dorpsgezicht, bloemen en landschap) een schets te maken, waarna u in staat bent om een aquarel / acrylschilderij te  maken. Door gebruik te maken van grote vlakken en vormen, zonder teveel details, krijgt u meer expressie en dynamiek in het werk.
In groepsverband komen de theoretische aspecten van het aquarelleren aanbod, zoals vorm, kleur, licht, contrast, compositie en inlijsten. Bij het schilderen worden de deelnemers zoveel mogelijk individueel begeleid. 
De cursus/workshop is zowel bedoeld voor de beginnende, als de gevorderde amateur-kunstenaar, die zijn kennis en werk wil verdiepen. Voor de lijst van benodigde materialen zie desbetreffende onderdeel op deze page.

 

De volgende cursussen worden aangeboden:

    - Aquarelschilderen van het Cultuurhuis-Middelburg

    - Aquarel- enof acrylschilderes bij de Zeeuwse Volksuniversiteit in Goes en Krabbendijke.

 

Aquarelschilderen in Middelburg

Aanvang dinsdag 1 oktober 2019

Tijd 14.00 - 16.00 uur 

Cursusplaats, waarschijnlijk de Bibliotheek Middelburg

Inschrijven via inschrijf formulier.

 

Aquarel- enof acrylschilderen in Goes

Aanvang donderdag 3 oktober 2019

Tijd 19.30 - 21.30 uur 

Cursusplaats De Spinne, Joseph Lunslaan 7, Goes

Inschrijven via Zeeuwse Volksuniversiteit

 

Aquarel- enof acrylschilderen in Krabbendijke

Aanvang donderdag 6 februari 2020

Tijd 14.00 - 16.00 uur 

Cursusplaats Wachtruimte Station Krabbendijke, Spoorlaan 7, Krabbendijke

Inschrijven via Zeeuwse Volksuniversiteit.

 

 

 

Materiaallijst

Hieronder treft u een lijst van materialen aan als u met de cursus aquarelleren begint.

Om kosten te besparen is te overwegen om de eerste aquarellen te maken met verf en papier van niet gerenomeerde merken, zoals van Xenos, Hema of Action. Aquarelverf van een goed merk (o.a. Talens, W&N Cotman, Schmincke) in tubes of napjes. Voor een set van 6-10 kleuren om te beginnen is voldoende. Veel merken hebben ook sets van 6 of meer kleuren, meestal voordeliger dan losse tubes. De prijs van een tube van 10 ml van Talens van Gogh is ca € 3,50. 

Bij losse tubes van Talens van Gogh vormen de volgende kleuren een goed beginpalet: 268  Azo. geel licht, 331  Kraplak Donker, 311  Vermiljoen, 506  Ultramarijn Donker, 512  Kobaltblauw, 675  Phtalogroen, 238 Gummigut en 227 Gele Oker

Goede kwaliteit aquarelpapier in losse vellen of een blok, oppervlak mat, met een gewicht van 200-300 gr/m2 met de minimale afmetingen van 40 x 50 cm. Een blok met de afmetingen 40 x 50 cm van kost ca € 18,=. Om te oefenen is A4 printer papier geschikt. 

Ten slotte, een palet van kunststof, met uitsparingen voor de verschillende kleuren en voldoende mengruimte, niet te klein (een oud bord o.i.d. kan ook). Een potlood 3B, kneedgum, lappen en keukenrol.  Drie ronde penselen  met de maten 4 (ca € 6,=), 10 (ca € 8,=) en 18 (ca € 20,=). Bespaar niet op penselen.

Het materiaal voor de cursus is o.a. te verkrijgen bij de Hema. Losse vellen aquarelpapier zijn ook te koop in het Cultuurhuis tijdens de cursus.

 Voor internet speciaalzaken zie page links.